Wereldwinkel Gouda

Eerlijk Winkelen Gouda

IK GEEF JOU DE WERELD KADO

Bij de Wereldwinkel vind je producten die fairtrade, gerecycled, duurzaam, biologisch of lokaal gemaakt zijn. Producten die goed zijn voor de Wereld.

Adres: Lange Groenendaal 38, 2801 LT Gouda

Telefoon: 0182 525260 / 06 3313 0617

E-mail: winkel@wereldwinkelgouda.nl

Website: wereldwinkelgouda.nl

Instagram: @wereldwinkelgouda

Facebook: wereldwinkelgouda

Toelichting:

EERLIJK
Wereldwinkels werken aan een eerlijker verdeling van welvaart in de wereld. Met minder armoede, honger en ongelijkheid. Fairtrade of eerlijke handel is transparant en berust op duurzame relaties met de makers van de producten. Zij krijgen een eerlijke prijs zodat ze kunnen investeren in verbetering van hun bestaan, hun gemeenschap en de toekomst van hun kinderen. Fairtrade maakt de wereld eerlijker.

DUURZAAM
Wereldwinkels verkopen producten die gemaakt zijn met respect voor mens en mileu. Het klimaat krijgt ook een faire behandeling door investeringen in kleinschalige, biologische en agro-ecologische productie ver weg en dichter bij huis. Er is aandacht voor vrouwenemancipatie, onderwijs en duurzame ingrepen die een hele gemeenschap ten goede komen.

FAIRTRADE
Wereldwinkels willen iedereen aanmoedigen om bewust te kopen en zo actief bij te dragen aan een consumptiepatroon dat dat goed is voor mens, samenleving en milieu. Door te ‘wereldwinkelen’ laat je zien dat je over de grenzen heen kijkt. Je toont een grenzeloze loyaliteit. Een fairtrade kado kopen is een eenvoudige en krachtige manier om de wereld eerlijker te maken.

ÉÉN WERELD
Wereldwinkels onderschrijven de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Wereldwijd zijn deze SDG’s het kompas naar een betere, veilige en duurzame wereld in 2030. Met een aankoop bij de Wereldwinkel werk je mee aan het behalen van die doelen met name aan de bestrijding van armoede en een verantwoorde groei en consumptie.

ONZE WERELDWIJDE DOELEN

BETROUWBAAR
Wereldwinkels zijn professionele winkels gerund door vrijwilligers. Ze verkopen een breed assortiment aan fairtrade, duurzame en sociaalmaatschappelijke kado’s.
Zij verkopen ‘Wereldkado’s’ met mooie verhalen over herkomst, productie en de makers van hun producten.
‘Wereldkado’s zijn eerlijk, lekker, mooi, authentiek en waardevol.

Openingstijden:
Maandag 13:30 – 17:30
Dinsdag 09:30 – 17:30
Woensdag 09:30 – 17:30
Donderdag 09:30 – 17.30
Vrijdag 09:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30