IJsselhuis – Museumhavencafé

Eerlijk Winkelen Gouda

In de zomermaanden kunnen bezoekers terecht op het heerlijke terras voor een lunch of een drankje. Op de bescheiden menukaart staan drie gangen, steeds met een keuze uit vega en niet-vega.

Adres: Schielands Hoge Zeedijk 1, 2802 RB Gouda

Telefoon: 06 5241 6920

E-mail: info@ijsselhuisgouda.nl

Website: ijsselhuisgouda.nl

Instagram: Geen.

Facebook: Geen.

Toelichting: Het IJsselhuis, bij de Mallegatsluis, was in vroeger jaren bekend als Schipperswachtlokaal. Als schepen voor de sluis moesten wachten, brachten de schippers hun tijd door in het Schipperswachtlokaal. Het gebouwtje raakte in verval. In 1922 verkocht de gemeente Gouda het aan de Stichting Gouds Museumhaven, die aan een langdurige restauratie begon. Van dagcafé werd het in die jaren omgetoverd in een sfeervol, klein restaurant waar sinds 2013 de familie Winkelman de scepter zwaait. In de keuken dan wel te verstaan. Waar Herman Winkelman zijn lusten botviert op allerlei heerlijke gerechten met lokale producten. Op de bescheiden menukaart staan drie gangen, steeds met een keuze uit vega en niet-vega. Met zijn keukenhulpen schotelt Herman zijn gasten altijd een geweldige maaltijd voor.

In de zomermaanden kunnen bezoekers terecht op het heerlijke terras voor een lunch of een drankje. Het IJsselhuis doet mee aan evenementen in de omgeving, zoals een bierfestival, kreeftenfestijn en een salsa&sangria Night. Zelf beschikt het IJsselhuis over een uitgebreide bierkaart met tientallen bieren.

Openingstijden:

Brunch, borrel en diner op donderdag, vrijdag, zaterdag. Open 12-23 uur.

Brunch en borrel op zondag. Open 10 tot 18 uur.