Bouw Samen aan een Duurzame Toekomst voor Gouda!

Eerlijk Winkelen Gouda

Fairtrade Gemeente Gouda gaat voor goud in duurzaamheid, en jij kunt meedoen! Wij zijn een team van vijf enthousiaste studenten, werkzaam in het SDG Traineeship, en we zetten ons in voor een stad waar eerlijke handel, milieubewustzijn en samenwerking de norm zijn. Als studenten zijn wij vastbesloten om een positieve impact te maken. Samen met Fairtrade Gemeente Gouda zetten we ons elke week in om bij te dragen aan een positieve impact op het gebied van duurzaamheid en fairtrade ondernemen. Maar we kunnen het niet alleen! We nodigen alle lokale Goudse ondernemers uit om met ons mee te doen en samen deze doelen te bereiken. Jullie ideeën en passie zijn onze brandstof voor verandering.

Wat zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s) en waarom zijn ze zo belangrijk? In 2015 stelde de VN 17 ambitieuze doelen op om onze wereld tegen 2030 een betere plek te maken. Fairtrade draagt al bij aan 10 van deze doelen. Maar de ambities zijn groter: we willen meer ondernemers bij ons netwerk voegen en bijdragen aan alle SDGs op de lange termijn. We zien namelijk de effecten van klimaatverandering al in de stad, van bodemverzakking tot hevige weersomstandigheden. Door de SDG’s in de praktijk te brengen, zorgen we ervoor dat Gouda leefbaar blijft voor de huidige én toekomstige generaties.

Laten we dus niet alleen praten, maar ook actie ondernemen! We geloven dat we sterker zijn wanneer we onze krachten bundelen, en dat betekent dat we alle Gouwenaren, bedrijven en organisaties willen verenigen in een stadswijde community voor duurzaamheid. We hebben al veel geweldige initiatieven gezien, maar we willen ze allemaal samenbrengen in één gemeenschap die wordt gedreven door en voor deze stad. Zo zal periodiek in de community inspirerende netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd, waar jullie van elkaar kunnen leren en concrete stappen kunnen zetten om de duurzaamheidsdoelen te bereiken. Bovendien werken we aan een informatieve folder boordevol tips en tricks die andere ondernemers kunnen inspireren om zich bij de community aan te sluiten.

Noteer alvast 14 november van 17-19 uur in je agenda, want dan organiseren we de officiële aftrap, de Kick-Start van onze Duurzaam Ondernemend Gouda Community! Tijdens deze bijeenkomst kun je actief deelnemen en meepraten over hoe we onze duurzaamheidsdoelen in de stad kunnen verwezenlijken. We hopen jou daar te zien! Klik hier om je aan te melden of lees meer op de websites van Gouda Bruist.